04-11: Connie Palmen op het Harry Mulisch Festival

Nieuws

Vrijdag 4 november geeft Connie Palmen acte de présence op het Harry Mulisch Festival.
Locatie: Hotel Americain, om 18.00.

Literatuur, muziek, kunst, film en wetenschap. Twee dagen lang heerst de geest van de schrijver weer als een keizer over het Leidseplein – Harry’s plein.

Het Harry Mulisch Festival wordt geproduceerd door Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis.

Van 1958 tot aan zijn dood in 2010 woonde Harry Mulisch in het pand aan de Leidsekade, vlak om de hoek bij het Leidseplein. Hier werkte hij aan een uitzonderlijk en raadselachtig oeuvre, waarin alles met elkaar verbonden is. Dat oeuvre wordt op fascinerende wijze gespiegeld door de werkkamer die Mulisch inrichtte: alle boeken, prenten, beelden en voorwerpen hebben iets te maken met zijn werk en sommigen komen er zelfs herkenbaar in voor. De prenten van Piranesi hangen aan de muur, de pijpen staan nog keurig in het pijpenrek: alles is nog precies zoals Mulisch het achterliet, waardoor de werkkamer fungeert als een gestolde weergave van Mulisch’ werk en leven.

De Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis heeft zich tot taak gesteld de oprichting en exploitatie van het Harry Mulisch Huis te faciliteren door fondsen te werven en andere activiteiten te organiseren die de gedachte aan de schrijver levend houden. Het bestuur van de Stichting bestaat momenteel uit Marita Mathijsen (emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde en bestuurslid van het Letterkundig Museum), Kitty Saal (Mulisch’ weduwe), Johan Kuiper (historicus) en Gijs Schunselaar (adjunct-directeur Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Mulisch’ uitgever De Bezige Bij is uiteraard ook betrokken bij de oprichting van dit bijzondere museum, evenals de Gemeente Amsterdam.

Kaarten voor het festival zijn hier te koop.

Foto auteur: Maurice Vink.