21 december 2018: Sittard/Agape

0
53

Inloop: 18.45 uur
Start avond: 19.00 uur
Eind rond 21.30 uur met gezellige nazit
prijs
€ 9,50
Start en einde: Mariapark, Oude Markt 18, Sittard

Agape
Geloof, hoop en liefde in het centrum van Sittard

21 december 2018

Aan het einde van hun jaar als cultureel intendant van Sittard-Geleen, dat in het teken stond van het thema ‘Recht op Kunst’, nodigen Servé Hermans en Michel Sluysmans u van harte uit voor een AGAPE. Een unieke, sfeervolle avond in de Petruskerk, de Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart en de Sint-Michielskerk in het centrum van Sittard.

Agape (Grieks: ἀγάπη) is een Grieks woord, dat in het Nederlands ‘liefdesmaal’ betekent. Een ritueel waarbij de deelnemers op broederlijke wijze het leven en de liefde vieren, door elkaar verhalen te vertellen, te eten en te drinken. De eucharistie in de katholieke kerk is een vorm van agape.

Samen met o.a. schrijfster/publiciste Marcia Luyten, schrijfster Connie Palmen, theatermaker Rita Hoofwijk, zanger/schrijver Frans Pollux, zanger/vluchteling Wessam Al Halabi geven Servé Hermans en Michel Sluysmans een hedendaagse invulling aan het eeuwenoude begrip Agape. Een apolitieke, liefdevolle agapé gecentreerd rondom het thema ‘Recht op Kunst‘; wat is de kracht van verbeelding, poëzie en geloof in de wereld waarin wij nu leven?
Vooropgegaan door een muzikant trekt het publiek in fakkeloptocht van kerk naar kerk voor een theatraal en muzikaal drieluik waarin geloof, hoop en liefde centraal staan.
Let op: deze rondgang is maximaal toegankelijk voor 175 personen vanwege de capaciteit van de locaties. Deelname aan deze unieke belevenis vlak voor kerst kost € 9,50 per persoon incl. de nazit met een lekker kop warme chocomel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in