23 september: Tilburg / TILT

Waar: Theater De Nieuwe Vorst / Willem II-straat 49 / 5038 BD Tilburg
Wanneer: 23 september om 19.30

Tilt Festival is terug! En hoe. Op 23 september keert Tilt terug naar De Nieuwe Vorst met het literaire feest van de eeuw. Oké, in elk geval van het jaar. Ontmoet op deze tiende editie de grote namen van morgen en zie bekende schrijvers zoals je ze nog niet eerder zag.

We verrassen je vanavond opnieuw met een line-up in alle literaire vormen en maten. Tilburgs geluidscollectief Het Concreet opent het festival. Connie Palmen duikt samen met jonge talenten in haar loopbaan. Lo-fi uitgeverij Natte Sok maakt live radio zoals ze hun boeken maken: punky, een beetje scheef en volledig met de hand. In de kleine zaal toont Knot So de poëtische taal van het touw met Japanse bondagetechniek shibari, hoor je queer erotica en kom je tot rust met literaire ASMR. Nieuwe podcast Voetlicht bespreekt boeken die een groot publiek verdienen maar dat (nog) niet gevonden hebben. Van Tilburgse en Brabantse bodem zie en hoor je o.a. Martijn NeggersBart Smout en Lucas de Waard. En natuurlijk leer je jonge literaire talenten als Lot Louis Veelenturf, Steff Geelen en Maureen Ghazal kennen.

Een festivalprogramma voor doorgewinterde boekenwurmen, frisse booktokkers, voor stille genieters en uitgesproken literaire types. Schrijvers en lezers werpen samen een blik op de toekomst, met het thema The future is… en voordrachten over onder andere klimaat, vrijheid en queerness. Kom genieten van proza, poëzie en natuurlijk pils!

Koop hier je kaartje.