Connie Palmen bij Het geluk / gelijk van Limburg

Nieuws

Nederlanders zien zichzelf graag als grensverleggende wereldburgers; open voor nieuwe ervaringen binnen en buiten Europa. De blik gericht op de zee, op Transatlantische partners, kijkt men in de Randstad snel voorbij de plek waar Nederland overgaat in Europa: Limburg. 
Een nauwelijks gekend stuk Nederland. Een wormvormig aanhangsel. Bemind als buitenland, bespot om al het andere – om de innigheid tussen politiek en economie, om zijn eigen taal, onbekend als laboratorium voor internationalisme, kunst, nieuwe economie, personenpolitiek en topsport. Maar juist in Limburg ligt een wereld vol verhalen die iets vertellen over waar Nederland nu staat, en waar het wel of niet naartoe moet. Wat kan de Randstad van Limburg leren?
Op 26 januari jl. vond in de Stadsschouwburg Amsterdam een avondvullend programma plaats met de top aan Limburgse politici, sporters, ondernemers, schrijvers, acteurs, filmmakers en goddelijke gastronomie.

Connie Palmen droeg De psychiater voor, het laatste hoofdstuk van haar debuutroman De wetten. Over de processie en de Engel van de Hoop. (Voor de Engel van de Liefde was hoofdpersoon Marie Deniet te klein. De auteur is 1.58, maar dit terzijde).

Klik op de afbeelding om de uitzending van L1 te bekijken.

Connie Palmen bij Het geluk/gelijk van Limburg