18 april / Nijmegen: Wintertuin

0
63

Tweede paasdag
16.50-17.30 uur Rode Zaal Doornroosje| Het Grote Gesprek
Stationsplein 11, 6512 AB Nijmegen

Op 18 april gaan Hanna BervoetsDavid van Reybrouck en Connie Palmen in Het Grote Gesprek met elkaar om tafel. Onder leiding van schrijver Marjolein Visser bespreken zij de kracht van fictie: Hoe kunnen we de wereld door de lens van fictie bezien en verkennen? En hoe kan de verbeeldingskracht ons helpen navigeren door deze roerige tijden? Bervoets, Van Reybrouck en Palmen belichten als vertegenwoordigers van respectievelijk de fictie, non-fictie en auto-fictie zo elk een aspect van de discussie.

Als inleiding op Het Grote Gesprek publiceren we in de festivalmaand driemaal Het Voorgesprek: een één-op-één-gesprek tussen Marjolein Visser en iedere auteur over hun werk en achtergrond, en waarin ze kort samen het festivalthema  ‘fictie als gids’ onderzoeken. Het Voorgesprek is een podcastreeks bestaande uit drie delen.

Beluister hier het één-op-één-gesprek tussen Connie Palmen en Marjolein Visser.

Het thema van het Wintertuinfestival is dit jaar ‘fictie als gids’, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Het dagelijks nieuws, en een niet aflatende stroom meningen en theorieën, eisen een groot deel van onze aandacht op, en zijn de lens waardoor we de wereld zien. Met de verbeelding als kompas navigeert het festival door deze roerige tijd. Literatuur is de uitkijkpost, fictie de gids. Samen met schrijvers, dichters, performers, muzikanten, kunstenaars én het publiek wordt de wereld een maand lang gelezen zoals je een boek leest: open en aandachtig.

Meer informatie en kaarten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in