3 november: Den Haag / Paagman

Clarice Lispector avond
met bijdragen van Connie Palmen, Maartje Wortel en Benjamin Moser
Woensdag 27 november 2019 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op woensdag 27 november organiseren wij in samenwerking met de Ambassade van Brazilië en Uitgeverij de Arbeiderspers om 19:00 uur de presentatie van Alle verhalen van Clarice Lispector bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Tijdens deze avond lezen Benjamin Moser, Connie Palmen en Maartje Wortel verhaalfragmenten voor en gaan zij met elkaar in gesprek over wat de magische, duistere wereld van Clarice Lispector zo aantrekkelijk maakt. Aansluitend zullen zij signeren. 

Clarice Lispector avond
Deze avond staat in het teken van de legendarische Braziliaanse schrijver Clarice Lispector (1920-1997). In Alle verhalen heeft Lispectors biograaf Benjamin Moser alle verhalen samengebracht die Clarice Lispector tijdens haar leven heeft geschreven. Het werd door The New York Times uitgeroepen tot een van de belangrijkste boeken van het jaar. Alle verhalen biedt een baaierd aan uiteenlopende stijlen en stemmen. Tieners die zich bewust worden van hun seksualiteit en artistieke gaven; alledaagse huisvrouwen die door onverwachte openbaringen worden overvallen; oude mensen die niet weten wat ze met zichzelf moeten aanvangen: Lispector beschrijft hun leven – en het onze.

Alle verhalen
Aan de hand van deze genereuze bundel wordt de lezer ondergedompeld in het proza van Clarice Lispector (1920-1977) – de grande dame van de Braziliaanse letteren. Deze verhalen vormen de weerslag van veertig jaar schrijverschap. In sommige verhalen is de kern van latere romans te herkennen, andere zijn tsjechoviaanse miniatuurtjes van vertelkunst. Alle worden gedragen door een unieke combinatie van humor en ernst, van filosofische inslag en aandacht voor het menselijk tekort. Dit boek vormt een compendium van Lispectors gehele oeuvre.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 – 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!