30 maart: Tilburg / Tilt Festival

‘De moeder, de vrouw.’ Dat is het thema van de Boekenweek. Controversieel? Misschien. Prikkelend? Absoluut! Zeker als je de makers het woord geeft.

Tilt sluit daar bij aan door veel schrijfsters te laten optreden. Zo komen Connie Palmen en Mensje van Keulen op 30 maart naar Theater De Nieuwe Vorst.

‘De moeder de vrouw.’ Daar draait het om, dit jaar in de Boekenweek. Een thema dat al veel stof deed opwaaien. Te eng. Niet van deze tijd. En: waarom schrijft een man dan het Boekenweekgeschenk? De sociale media explodeerden van verontwaardiging. Maar wat vinden auteurs er zelf van? Hoog tijd om hen zelf aan het woord te laten. Op Tilt Festival. Op zaterdag 30 maart hakken we de hokjes weg. We geven we het podium aan schrijvers, journalisten, radiomakers, dansers en visuele kunstenaars. Zij krijgen alle ruimte om hun visie op vrouwelijkheid te definiëren. In alle vormen en maten. In ieder dwarsverband van disciplines. In drie zinderende zalen. Met Grandes Dames en Jong Talent. Met dans, minicolleges, video-art en ronkende radio. Het wordt de Negende van Tilt. Het wordt een gedenkwaardige.