30 september: Utrecht / TivoliVredenburg

Waar: TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht
Wanneer: 30 september om 13.00

Voor de derde keer brengt ILFU op Exploring Stories uitzonderlijke schrijvers en denkers van over de hele wereld samen. Ontmoet je favoriete auteurs, ontdek nieuwe stemmen en laat je inspireren door hun literaire blik op de wereld. Je gaat gegarandeerd met een stapel nieuwe boeken naar huis.

Exploring Stories is een festivaldag vol programma’s in vier zalen, die aanvoelt als een ontdekkingstocht. Op verschillende podia in TivoliVredenburg hoor je gesprekken met auteurs, journalisten en denkers uit alle windstreken die hun verhalen en gedachten over de wereld van nu met ons delen. Fictie- en non-fictieschrijvers, journalisten, politici, dichters en filosofen ontmoeten elkaar voor gesprekken over dé thema’s van deze tijd, zoals klimaatverandering, racisme, feminisme en het gevaar van AI. Daarnaast onderzoeken we ook de onderliggende sociale factoren die ons leven bepalen zoals eenzaamheid, vriendschap in tijden van polarisatie en de vraag hoe we met zaken als trots, (on)macht en jaloezie omgaan.

De chemie tussen de literaire schrijvers en de nonfictie-auteurs, die ontstaat zodra de polen van hun denkwerelden elkaar raken, maakt het bijwonen van Exploring Stories tot een unieke belevenis. Het levert een rijkdom aan verdieping en nieuwe inzichten op die Exploring Stories tot een onvergetelijke ervaring maakt.

Klik hier voor meer informatie.