Jij zegt het genomineerd voor de Inktaap 2017

Nieuws

Jij zegt het van Connie Palmen is genomineerd voor de Inktaap 2017.

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij scholieren worden geconfronteerd met actuele literatuur, waaronder de keuze van de jury’s van de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs en de nominatie uit de Caraïben. De Inktaap is daarmee in feite de supercup van de Nederlandse letteren. De overige genomineerden zijn:

Het hout van Jeroen Brouwers – Atlas Contact (ECI Literatuurprijs 2015)
Fansi’s stilte van Tessa Leuwsha – Atlas Contact (Caribische nominatie)
Malva van Hagar Peeters – De Bezige Bij (Fintro Literatuurprijs 2016)

Elk jaar doen meer dan honderd scholen uit de vijf landen mee aan De Inktaap. Leerlingen in de leeftijd van 15 tot 18 jaar vormen de jury. Zij lezen onder begeleiding van hun docenten de boeken, wisselen leeservaringen uit met jury’s over de grens en kiezen vervolgens in een slotdebat op school hún winnaar. De resultaten van alle jurygroepen samen bepalen wie De Inktaap 2017 verdient.

Uitreiking

Op 15 maart 2017 vindt de feestelijke slotdag plaats waarop De Inktaap wordt uitgereikt aan de schrijver van het winnende boek. Ongeveer duizend jongeren zijn daarbij aanwezig. Voor de aanwezige jongeren is het een bijzondere dag omdat zij de genomineerde auteurs kunnen ontmoeten en bevragen. Ook gaan zij met elkaar in debat en zijn er workshops.