6 juni: Podcast / Voor de liefste / SLAA

Nieuws

Liefdesverhalen zijn van alle tijden. In ‘Voor de liefste’ reageren vijf schrijvers op een liefdesverhaal uit de Russische literatuur. Connie Palmen, Massih Hutak, Asha Karami, Maartje Wortel en Sofie Lakmaker lezen een speciaal voor deze gelegenheid geschreven verhaal voor.

In ieder van de vijf afleveringen hoor je een nieuw verhaal dat reageert op zijn Russische tegenhanger. De schrijvers gaan vervolgens in gesprek met Ellen Deckwitz over het verhaal waar zij op reageren en over wat Russische literatuur voor hen betekent. Laat je meeslepen door hun verhalen en kijk door de bril van 2021 naar Russische klassiekers. Wat doet zo’n frisse blik met de beleving van een verhaal van Tsjechov of Toergenjev? Wat is er zo bijzonder aan Russische literatuur dat zoveel schrijvers er nog altijd door geïnspireerd worden?

Connie Palmen reageert op een verhaal van Anton Tsjechov: ‘Over de liefde’.

Vanaf 11 mei verschijnt iedere twee weken een nieuwe aflevering van ‘Voor de liefste’, te luisteren via alle podcastapps.

11 mei: Aflevering 1 | Maartje Wortel over De dame met het hondje (Anton Tsjechov)
25 mei: Aflevering 2 | Massih Hutak over Oblomov (Ivan Gontsjarov)
8 juni: Aflevering 3 | Sofie Lakmaker over Eerste liefde (Ivan Toergenjev)
22 juni: Aflevering 4 | Asha Karami over Het oversteken van de Zbrucz (Isaak Babel)
6 juli: Aflevering 5 | Connie Palmen over Over de liefde (Anton Tsjechov)

‘Voor de liefste’ is een samenwerking van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam met de Hermitage en wordt mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij van Oorschot.

Klik hier voor het podcastkanaal.