Connie Palmen en Bregje Hofstede bij Het Voorwoord

Nieuws

De grande dame van de Nederlandse literatuur spreekt in deze aflevering met Bregje Hofstede over de bijzondere rol van literatuur in hun beide levens. Voor hen allebei is het persoonlijke leven onlosmakelijk verbonden met het schrijven en dus wisselen ze van gedachten over oude liefdes en over de dilemma’s waar je voor komt te staan bij het schrijven van autofictie. Connie Palmen debuteerde in 1991 met de zeer succesvolle roman De wetten. Haar meest recente roman, Jij zegt het, werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. In 1999 schreef Palmen het Boekenweekgeschenk De erfenis en in 2017 het Boekenweekessay met als titel De zonde van de vrouw. Bregje Hofstede publiceert in diverse tijdschriften en kranten en schrijft voor De Correspondent. Haar debuutroman De hemel boven Parijs (2014) belandde op de longlist van de Libris Literatuurprijs en de roman Drift (2018) werd opgenomen in de shortlist van diezelfde prijs.

Connie Palmen debuteerde in 1991 met de zeer succesvolle roman De wetten. Haar meest recente roman, Jij zegt het, werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. In 1999 schreef Palmen het Boekenweekgeschenk De erfenis en in 2017 het Boekenweekessay met als titel De zonde van de vrouw.

Bregje Hofstede publiceert in diverse tijdschriften en kranten en schrijft voor De Correspondent. Haar debuutroman De hemel boven Parijs (2014) belandde op de longlist van de Libris Literatuurprijs en de roman Drift (2018) werd opgenomen in de shortlist van diezelfde prijs.