Connie Palmen in gesprek met Anton de Goede over Ischa Meijer

Nieuws

Anton de Goede in gesprek met Connie Palmen schrijfster van onder meer I.M. uit 1998, een roman over de liefde en de dood, gebaseerd op haar liefdesrelatie met Ischa Meijer.

I.M. werd dit jaar verfilmd door Michiel van Erp met in de hoofdrollen Ramsey Nasr als Ischa en Wende Snijders als Connie. In deze serie, die eind dit jaar op de televisie te zien is, toont van Erp de liefde tussen een jonge debutante en een gevestigde journalist. Het onconventionele liefdesverbond begint in het boek als de journalist de debutante interviewt in zijn radioprogramma ’t Is me het weekje wel van 5 februari 1991.

Uit het boek: ‘Het programma wordt opgenomen met publiek. Voordat het begint loopt hij op een vrouw toe die op de eerste rij zit en hij fluistert haar vertrouwelijk iets toe. Die is straks verleden tijd, schiet het door me heen.’

Het boek zegt Connie Palmen na verschijnen nooit te hebben herlezen, de uitzending nooit te hebben teruggeluisterd. In deze aflevering van Een dik uur Ischa op de radio hoort Palmen opnieuw hoe Cor Galis, nu bijna dertig jaar geleden, Ischa toesprak, en luistert ze voor het eerst hun interview terug. Verder vertolkt Ischa het lied Let’s Face the Music and Dance, met de onverwacht zorgvuldig en teder gezongen eerste zin ‘There may be trouble ahead’.

Een dik uur Ischa op de radio, elke twee weken gevolgd door een nieuwe aflevering, op vpro.nl/ischapodcast.

Klik hier voor het hele interview.