Connie Palmen over haar boekenweekessay bij Nooit meer slapen

Nieuws

Connie Palmen is een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. In 1991 verscheen haar debuutroman De Wetten. Sindsdien is ze niet meer uit de Nederlandse literatuur weg te denken met boeken als I.M., Lucifer en de roman Jij zegt het, waarvoor ze vorig jaar de Libris Literatuurprijs ontving. In het kader van de Boekenweek schreef ze het essay De zonde van de vrouw. Hierin onderzoekt ze de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Pieter van der Wielen spreekt Connie Palmen.

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.
In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we – middels reportages – verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur. Ester Naomi Perquin presenteert het programma op deze avond.