Connie Palmen wint de Inktaap 2017

Nieuws

Na maanden van lezen, debatteren en stemmen is het zover: De Inktaap 2017 gaat naar Jij zegt het van Connie Palmen!
Haar roman werd door ruim 1.500 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Aruba én Curaçao uitgeroepen tot absolute favoriet. Connie Palmen ontving de prijs in deSingel te Antwerpen in het bijzijn van duizend scholieren.

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied, waarbij leerlingen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname, Curaçao en Aruba worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs, de Libris Literatuur Prijs én de nominatie uit het Nederlandstalige deel van de Cariben. Uit deze vier boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar die De Inktaap wint.

Connie was zichtbaar ontroerd.

“Ik ben heel erg blij met deze prijs. Ik wist niet dat jullie me konden vloeren, maar het is jullie gelukt. Ik ben ongelooflijk trots. Voor mij is lezen op jullie leeftijd zo belangrijk geweest. Boeken zijn zo belangrijk. Ik ben mijn hele leven begeleid door boeken. Ik zou hondseenzaam zijn zonder boeken. Dus ik hoop dat mijn werk iets betekent voor jullie. Ik ben daar heel dankbaar voor.”

De overige genomineerden waren Het hout van Jeroen Brouwers, Fansi’s stilte van Tessa Leuwsha en Malva van Hagar Peeters.

Klik hier voor meer informatie.