ILFU: Connie Palmen over hoe gevaarlijk roem kan zijn

Nieuws

Roem is gevaarlijk, soms zelfs dodelijk. Connie Palmen vertelde tijdens Exploring Stories 2023 dat ook zij zeker de nadelen van roem ervaren heeft: ‘Soms heb ik net te laat in de gaten dat een bewonderaar eigenlijk een psychopaat is.’

Connie Palmen, die vaak over roem en bewondering heeft geschreven, publiceerde in 2023 het boek Voornamelijk Vrouwen. Het is een bundel met essays over kunstenaars die ze bewondert – en dat zijn juist voornamelijk vrouwen. Hoe kijkt zij, als schrijver en filosoof, aan tegen de complexe combinatie van liefde, bewondering en morele verontwaardiging? Op Exploring Stories 2023 werd ze geïnterviewd door Annelies Beck.

Klik op het plaatje om naar het filmpje te gaan

ILFU brengt tijdens het festival verschillende grote literatuurevenementen van de afgelopen jaren en decennia samen: de Nacht van de Poëzie (anno 1980), het NK Poetry Slam (2002), het klassiekersfestival Literaire Meesters (2009) en het internationale festival City2Cities (2011). Deze bestaande ingrediënten, aangevuld met nieuwe programma-onderdelen in een twee weken durend festivalprogramma, maakt het ILFU tot een avontuurlijke viering van de literatuur in al haar verschijningsvormen.

Hier vindt u de website van ILFU.